Niet bekend Feiten over hypotheken midden nederlandOntwikkeling hypotheekrenteJouw maximale hypotheek berekenen
Je maximale hypotheek is grotendeels afhankelijk met je inkomen. Koop jouw samen met ons levenspartner, dan kun je op basis over beide inkomens lenen.

Wat voorbeelden:Hypotheek & persoonlijk geld


Je maximale hypotheek kan zijn ook niet slechts afhankelijk aangaande jouw financiële situatie, doch ook betreffende dit woonhuis dat je koopt. In dit jaar mag je maximaal 102% met een woningwaarde lenen. Koop je ons woonhuis wegens € 200.000, dan kun je maximaal € 204.000 hypotheek krijgen. Het betekent het jouw eigen geld (spaargeld ofwel ander vermogen) in dien leggen om een huis te kunnen aanschaffen.

Veelal kun je rekenen op plusminus 6% met een woningwaarde met bijkomende kosten voor overdrachtsbelasting, een notaris, ons taxatie, bouwkundige keuring en hypotheekadvies. Jouw kunt maximaal 102% lenen, dus gemiddeld heb je alsnog zo’n 4% van de koopsom aan spaargeld nodig om een huis te kunnen aanschaffen.

Nationale Hypotheek Garantiebewijs


Ons hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, of simpeler gezegd, ons NHG-hypotheek, zorgt voor een lagere hypotheekrente. Nationale Hypotheek Garantie geeft jou én jouw bank meer zekerheid. Via welke zekerheid kan zijn jouw hypotheekrente lager. Op welke manier dit zit:

Je wilt er niet over nadenken, maar het is mogelijk dat je ooit niet in staat bent je hypotheeklasten te betalen. Bij een gedwongen verkoop aangaande je appartement, is de mogelijkheid op ons restschuld omvangrijk. Betreffende ons NHG-hypotheek kun jouw, tussen strenge condities, in aanmerking aankomen vanwege kwijtschelding betreffende welke restschuld. Onder andere indien een financiële problemen zijn veroorzaakt door een echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
Ook de bank is blij met die genoeg zekerheid. Dus heb jouw ons rentekorting, welke oploopt tot zo’n 0,7%. Een kosten voor een NHG-hypotheek zijn beperkt: jouw betaalt uniek 9% van een koopsom. Via een korting op jouw hypotheekrente heb je deze kosten er in een paar jaar wederom uit.
Jouw kunt ook niet altijd een NHG-hypotheek afsluiten. De maximale koopsom een woonhuis met NHG-hypotheek is op dit ogenblik gekomen € 231.132. Van 8 juli gaat het alsnog maximaal € 212.264 zijn. Hoe het exact klik hier om te lezen zit bekijk je in dit artikel: een hypotheek met ofwel buiten NHG, hetgeen scheelt dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *